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1. Identificação
Tipo de ReferênciaArtigo em Revista Científica (Journal Article)
Sitemtc-m21b.sid.inpe.br
Código do Detentorisadg {BR SPINPE} ibi 8JMKD3MGPCW/3DT298S
Identificador8JMKD3MGP5W34M/3HE6FCG
Repositóriosid.inpe.br/mtc-m21b/2014/11.18.23.57.59   (acesso restrito)
Última Atualização2015:02.11.14.14.45 (UTC) administrator
Repositório de Metadadossid.inpe.br/mtc-m21b/2014/11.18.23.58
Última Atualização dos Metadados2021:03.06.19.31.03 (UTC) administrator
ISSN1983-9774
Rótuloscopus 2014-11 FurlanPaMaFeBaBa:2014:AT26Ut
Chave de CitaçãoFurlanPaMaFeBaBa:2014:AT26Ut
TítuloProduction of docosahexaenoic acid (DHA) from Thraustochytrium sp. ATCC 26185 using differents nitrogen concentrations [Produção de ácido docosahexaenoico (DHA) por Thraustochytrium sp. ATCC 26185 utilizando diferentes concentrações de nitrogênio]
Ano2014
Data de Acesso11 maio 2024
Tipo SecundárioPRE PN
Número de Arquivos1
Tamanho367 KiB
2. Contextualização
Autor1 Furlan, Valcenir Júnior Mendes
2 Paulo, Maria do Castelo
3 Maus, Victor Wegner
4 Ferreira, Júlia
5 Batista, Irineu
6 Bandarra, Narcisa Maria
Grupo1
2
3 CST-CST-SPG-INPE-MCTI-GOV-BR
Afiliação1 Universidade Federal do Pampa (UNIPAMPA)
2 Empresa Depsiextracta Biological Technologies-Lda
3 Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE)
4 Portuguese Institute for the Sea and Atmosphere (IPMA)
5 Portuguese Institute for the Sea and Atmosphere (IPMA)
6 Portuguese Institute for the Sea and Atmosphere (IPMA)
Endereço de e-Mail do Autor1 juniorfurlan@unipampa.edu.br
2 mariacastelo@depsiextracta.com
3 vwmaus1@gmail.com
4 jferreira@ipma.pt
5 irineu@ipma.pt
6 narcisa@ipma.pt
Endereço de e-Mailmarcelo.pazos@inpe.br
RevistaBoletim Centro de Pesquisa de Processamento de Alimentos
Volume32
Número1
Páginas1-10
Histórico (UTC)2021-03-06 19:31:03 :: administrator -> marcelo.pazos@inpe.br :: 2014
3. Conteúdo e estrutura
É a matriz ou uma cópia?é a matriz
Estágio do Conteúdoconcluido
Transferível1
Tipo do ConteúdoExternal Contribution
Tipo de Versãopublisher
ResumoIn this work it was studied th e polyunsaturated fatty acids (PUFAs) production, especially DHA, from Thraustochytrium sp. ATCC 26185, under different total nitrogen (TN) availability. Three different TN conditions were evaluated: two with initial concentrations of 2.4 g/L and 0.8 g/L, and the third in a fed-batch process with a rate of 0.009 g/L.h. For each experiment the biomass, glucose, TN and PUFAs were determined. The major composition of the PUFAs in Thraustochytrium sp. ATCC 26185 cell biomass were DPA É6 (21-25 %) and DHA (69-73 %), regardless of the type and time of culture. The maximum cell concentration (30.2 g/L) was obtained using 2.4 g/L TN in 168 h of culture. With this same concentration of TN it was possible to produce the highest concentration of DHA (1.16 g/L) in 120 h of culture, demonstrating that the growth of Thraustochytrium sp. ATCC 26185 and yield of PUFAs are dependent on the source concentration of TN available for consumption of this oleaginous microorganism, as well as culture time.
ÁreaCST
Arranjourlib.net > BDMCI > Fonds > Produção pgr ATUAIS > CST > Production of docosahexaenoic...
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4. Condições de acesso e uso
Idiomaen
Grupo de Usuáriosadministrator
marcelo.pazos@inpe.br
Grupo de Leitoresadministrator
marcelo.pazos@inpe.br
Visibilidadeshown
Permissão de Leituradeny from all and allow from 150.163
Permissão de Atualizaçãonão transferida
5. Fontes relacionadas
VinculaçãoTrabalho não Vinculado à Tese/Dissertação
Repositório Espelhoiconet.com.br/banon/2006/11.26.21.31
Unidades Imediatamente Superiores8JMKD3MGPCW/449U4PL
Lista de Itens Citandosid.inpe.br/bibdigital/2021/03.06.05.18 6
DivulgaçãoWEBSCI; PORTALCAPES; SCOPUS.
Acervo Hospedeirosid.inpe.br/mtc-m21b/2013/09.26.14.25.20
6. Notas
Campos Vaziosalternatejournal archivingpolicy archivist callnumber copyholder copyright creatorhistory descriptionlevel doi format isbn keywords lineage mark month nextedition notes orcid parameterlist parentrepositories previousedition previouslowerunit progress project resumeid rightsholder schedulinginformation secondarydate secondarykey secondarymark session shorttitle sponsor subject targetfile tertiarytype typeofwork url
7. Controle da descrição
e-Mail (login)marcelo.pazos@inpe.br
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