1. Identificação | |
Tipo de Referência | Artigo em Revista Científica (Journal Article) |
Site | mtc-m21b.sid.inpe.br |
Código do Detentor | isadg {BR SPINPE} ibi 8JMKD3MGPCW/3DT298S |
Identificador | 8JMKD3MGP5W34M/3HE6FCG |
Repositório | sid.inpe.br/mtc-m21b/2014/11.18.23.57.59 (acesso restrito) |
Última Atualização | 2015:02.11.14.14.45 (UTC) administrator |
Repositório de Metadados | sid.inpe.br/mtc-m21b/2014/11.18.23.58 |
Última Atualização dos Metadados | 2021:03.06.19.31.03 (UTC) administrator |
ISSN | 1983-9774 |
Rótulo | scopus 2014-11 FurlanPaMaFeBaBa:2014:AT26Ut |
Chave de Citação | FurlanPaMaFeBaBa:2014:AT26Ut |
Título | Production of docosahexaenoic acid (DHA) from Thraustochytrium sp. ATCC 26185 using differents nitrogen concentrations [Produção de ácido docosahexaenoico (DHA) por Thraustochytrium sp. ATCC 26185 utilizando diferentes concentrações de nitrogênio] |
Ano | 2014 |
Data de Acesso | 11 maio 2024 |
Tipo Secundário | PRE PN |
Número de Arquivos | 1 |
Tamanho | 367 KiB |
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2. Contextualização | |
Autor | 1 Furlan, Valcenir Júnior Mendes 2 Paulo, Maria do Castelo 3 Maus, Victor Wegner 4 Ferreira, Júlia 5 Batista, Irineu 6 Bandarra, Narcisa Maria |
Grupo | 1 2 3 CST-CST-SPG-INPE-MCTI-GOV-BR |
Afiliação | 1 Universidade Federal do Pampa (UNIPAMPA) 2 Empresa Depsiextracta Biological Technologies-Lda 3 Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE) 4 Portuguese Institute for the Sea and Atmosphere (IPMA) 5 Portuguese Institute for the Sea and Atmosphere (IPMA) 6 Portuguese Institute for the Sea and Atmosphere (IPMA) |
Endereço de e-Mail do Autor | 1 juniorfurlan@unipampa.edu.br 2 mariacastelo@depsiextracta.com 3 vwmaus1@gmail.com 4 jferreira@ipma.pt 5 irineu@ipma.pt 6 narcisa@ipma.pt |
Endereço de e-Mail | marcelo.pazos@inpe.br |
Revista | Boletim Centro de Pesquisa de Processamento de Alimentos |
Volume | 32 |
Número | 1 |
Páginas | 1-10 |
Histórico (UTC) | 2021-03-06 19:31:03 :: administrator -> marcelo.pazos@inpe.br :: 2014 |
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3. Conteúdo e estrutura | |
É a matriz ou uma cópia? | é a matriz |
Estágio do Conteúdo | concluido |
Transferível | 1 |
Tipo do Conteúdo | External Contribution |
Tipo de Versão | publisher |
Resumo | In this work it was studied th e polyunsaturated fatty acids (PUFAs) production, especially DHA, from Thraustochytrium sp. ATCC 26185, under different total nitrogen (TN) availability. Three different TN conditions were evaluated: two with initial concentrations of 2.4 g/L and 0.8 g/L, and the third in a fed-batch process with a rate of 0.009 g/L.h. For each experiment the biomass, glucose, TN and PUFAs were determined. The major composition of the PUFAs in Thraustochytrium sp. ATCC 26185 cell biomass were DPA É6 (21-25 %) and DHA (69-73 %), regardless of the type and time of culture. The maximum cell concentration (30.2 g/L) was obtained using 2.4 g/L TN in 168 h of culture. With this same concentration of TN it was possible to produce the highest concentration of DHA (1.16 g/L) in 120 h of culture, demonstrating that the growth of Thraustochytrium sp. ATCC 26185 and yield of PUFAs are dependent on the source concentration of TN available for consumption of this oleaginous microorganism, as well as culture time. |
Área | CST |
Arranjo | urlib.net > BDMCI > Fonds > Produção pgr ATUAIS > CST > Production of docosahexaenoic... |
Conteúdo da Pasta doc | acessar |
Conteúdo da Pasta source | não têm arquivos |
Conteúdo da Pasta agreement | não têm arquivos |
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4. Condições de acesso e uso | |
Idioma | en |
Grupo de Usuários | administrator marcelo.pazos@inpe.br |
Grupo de Leitores | administrator marcelo.pazos@inpe.br |
Visibilidade | shown |
Permissão de Leitura | deny from all and allow from 150.163 |
Permissão de Atualização | não transferida |
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5. Fontes relacionadas | |
Vinculação | Trabalho não Vinculado à Tese/Dissertação |
Repositório Espelho | iconet.com.br/banon/2006/11.26.21.31 |
Unidades Imediatamente Superiores | 8JMKD3MGPCW/449U4PL |
Lista de Itens Citando | sid.inpe.br/bibdigital/2021/03.06.05.18 6 |
Divulgação | WEBSCI; PORTALCAPES; SCOPUS. |
Acervo Hospedeiro | sid.inpe.br/mtc-m21b/2013/09.26.14.25.20 |
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6. Notas | |
Campos Vazios | alternatejournal archivingpolicy archivist callnumber copyholder copyright creatorhistory descriptionlevel doi format isbn keywords lineage mark month nextedition notes orcid parameterlist parentrepositories previousedition previouslowerunit progress project resumeid rightsholder schedulinginformation secondarydate secondarykey secondarymark session shorttitle sponsor subject targetfile tertiarytype typeofwork url |
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7. Controle da descrição | |
e-Mail (login) | marcelo.pazos@inpe.br |
atualizar | |
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